T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BATMAN / MERKEZ - Petrol Ortaokulu

PETROL ORTAOKULU TARİHÇESİ

 

             1974 Yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (T.P.A.O.) Batman işçilerinin katkısı ile yapımına başlanmış olup, 1975 yılında 5 derslik bir çok amaçlı salon, 1 müdür odası, 1 öğretmenler odası ile 2 tuvaletten ibaret olarak Eğitim-Öğretime açılmıştır. 1975 yılında okulun üst katı geçici olarak İmam-Hatip lisesi olarak kullanılmıştır. 1981 yılında ek 4 derslik yapılmıştır. 2012 yılında ilkokulun bünyesinden ayrılan okulumuz Cumhuriyet ilkokulunun eski binasında 2014 yılının eylül ayına kadar eğitim-öğretime orda devam etmiştir .2014 yılının eylül ayından itibaren 24 derslikli yeni binasında eğitim-öğretime devam etmektedir.Norm Kadromuzda 67 Branş Öğretmeni ,6 Anasınıfı ,1 Müdür,3 Müdür yardımcısı,3 Rehber Öğretmen,3 İdari Personel 1 Yardımcı Hizmetli,2 Güvenlik Görevlisi olup toplam 83 personel ile görev yapılmaktadır.

 

          Bakanlığımızın 2023  vizyonu doğrultusunda yönetim kademesi olarak tüm çalışmalara aktif katılım sağlayarak şefaf bir yönetim anlayışı sergilemeye devam edeceğiz.Öğretmen ve öğrencilerimizin fikirleri her fırsatta değerlendirilecek,demokratik eğitim ortamını korumak 21.yy becerileri ile donatılmış bireyler yetiştirmek için tüm imkanlar seferber edilecektir.

          Okulumuz zeka oyunları Mangala oyununda il 1.’liği,Reversi oyununda il 3’lüğü ve il 4’lüğü elde etmiştir.Yıldız kızlar okullar arası santranç turnuvasında 3.’lük,Yıldız erkekler okullar arası futbol turnuvasında il 1.’liği,Halk oyunları küçükler kategorisinde il 1.’liği,Fen Olimpiyatlarında il 3.’lüğü,Matematik olimpiyatlarında il 5.’liği elde etmiştir.Erasmus+çevre farkındalığı ve sürdürülebilir yaşam Letonya projesine başvuru yapıldı.Kapsayıcı Eğitimde Avrupa uygulamaları Barcelona Projesine başvuru yapıldı.Okul Sporları atletizm yarışmalarında okulumuz il 1’liğini kazanmıştır.Okul sporları Batman yıldız kızlarda Badminton yıldız kızlarda il 4.sü, erkeklerde ise il 3.sü olduk.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.11.2023 - Güncelleme: 28.11.2023 12:38 - Görüntülenme: 71
  Beğen | 0  kişi beğendi